Säsongen 2017 närmar sig med stormsteg och nu i dagarna kom den ytterligare ett steg närmre. Stockholms Fotbollsförbund släppte precis årets seriesammansättning och för Ekerö BoIS del väntar en riktig utmaning. I stort ser serien ut som året innan men ett par nytillskott är på ingång. Bland annat tar Boo FF som BoIS kampade mot i division 5 steget upp. Två tuffa matcher väntar. Men den absolut största nyheten är att Ekerö BoIS denna säsong kommer får möta Ekerö IK. Känn på den! En Tuff uppgift för BoIS men samtidigt en fantastisk utmaning. Här nedan kommer en sammanfattning av samtliga lag i division 4 Mellersta.

FC Andrea Doria Stockholm – ”Doria” såg länge ut att knippa 2:a platsen bakom seriesuveränen Ängby IF förra säsongen men i sista omgången åkte man på en överraskande förlust och slutade istället på en 4:e plats. BoIS två möten mot Doria slutade med en vinst och en förlust. Andrea Doria är ett klassiskt division 4 lag men inför kommande säsong har det ryktats om en storsatsning från Dorias sida för att nå högre höjder. Samtidigt tappar man sitt kanske absolut starkaste namn i Sportchef Jesper Hussfelt som lämnar efter många års trogen tjänst. Hussfelt får nog ses som en av Stockholmsfotbollens vassast sportchefer sett till de profiler han lyckats värva in till laget genom åren. En svår uppgift att fylla den luckan för ”Doria”. Men behåller man truppen från förra säsongen är man garanterat en kandidat till toppstriden.

Bagarmossen Kärrtorp BK – BKBK blir en helt ny bekantskap för BoIS och är det laget som man har minst koll på men förra säsongens placering vittnar om ett kompetent lag. Då spelade man i division 4 Södra och när serien summerades återfanns man på en fin 6:e plats. På 20 omgångar mäktade man med 8 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster. Till årets säsong byter man alltså serie till mellersta och hur man kommer stå sig i konkurrensen är svårt att sia om.

Boo FF – Boo tog sig till ”fyran” med minsta möjliga marginal. Efter att ha slutat 2:a i division 5 bakom tidigare nämnda Långholmen på samma poäng som 3:an och 4:an men med bättre målskillnad tog man sig upp som bästa 2:a i samtliga division 5 serier. BoIS och Boo har mötts två gånger tidigare. Två vidrigt tuffa matcher där BoIS fick med sig en vinst och ett oavgjort. Boo FF är ett ungt lag men extrem speed, om det räcker för att göra en ”impact” i division 4 återstår att se.

Ekerö IK – Efter två raka degraderingar befinner sig det forna division 2 laget nu i division 4. För första gången på mycket länge kan IK petas ned från tronen som ”Bäst på Ekerö”. BoIS och IK har aldrig tidigare mötts i seriespel men under försäsongen 2016 möttes man i en träningsmatch som slutade 1-1. Vart Ekerö IK står idag är svårt att veta då man tappat mängder med spelare de senaste åren. Ryktesvägen har det pratats om ett ungt men lovande lag. Två fantastiska derbymatcher väntar!

FC Krukan – Krukan slutade, till allas förvåning, på en 2:a plats i division 4 mellersta förra säsongen och fick därav kvala till divison 3. Kvalet blev dock ingen lyckad historia och man slutade sist på 0 poäng. BoIS betvingade Krukan båda gångerna under säsongen med 1-3 och 5-0. Krukan är ett hårt jobbande lag och beroende på vilka spelare som finns tillgängliga kan man slå vilket lag som helst.

Hallonbergens IF – Tillsammans med FC Andrea Doria såg Hallonbergen länge ut att göra upp om andra platsen men även Hallonbergen tappade snöpligt i slutet och slutade 5:a. BoIS hade förtvivlat svårt under säsongen mot ett välspelande Hallonbergen och fick se sig besegrade i båda mötena. Om Hallonbergens tränaren och tidigare AIK-spelaren Yussuf Saleh fortsätter i föreningen och utvecklar spelet ytterligare kommer Hallonbergen definitivt bli ett lag att räkna med även denna säsong.

IFK Stockholm FK – 110 år innan Ekerö BoIS bildades grundades denna klassiska förening som har ett SM-silver på meritlistan. Nu mer befinner sig IFK en bit ifrån fotbollens absoluta finrum och säsongen 2016 slutade med att man degraderades från division 3. Dock hade man endast 5 poäng upp till säker mark. Vart man står säsongen 2017 vet vi inte men säkert är att man har siktet inställt på att ta sig tillbaka till division 3 så snabbt som möjligt.

Järla IF FK – Mot Järla kryssade BoIS hemma på våren och blev fullkomligt överkörda på hösten. Järlas unga lag växte under hela säsongen och klättrade sakta men säkert i tabellen. När serien var slut tog man mycket välförtjänt 3:e plats i serien och fortsätter utvecklingskurvan peka åt samma håll så kommer Järla bli riktigt tuffa att möta i år.

Långholmen FC – Långholmen har pendlat mellan division 5 och 4 de senaste åren och 2016 tog man återigen steget upp från ”femman” efter att man vunnit sin serie överlägset. Vilken status laget har är svårt att veta men vanan trogen lär man spela tuff, hårt och lite små fult. Klassiskt brittiskt alltså!

Reymersholms IK – ”Reymers” är ett lag som Ekerö BoIS har bra koll på. 2015 gjorde man upp om förstaplatsen i division 5. Två tuffa matcher som innebar varsin seger. 2016 möttes man återigen och trots att Reymersholm låg långt ner i tabellen stora delar av säsongen så lyckades BoIS inte vinna något av det båda mötena. Två år på raken har BoIS och Reymers mötts i premiärspelet och med största sannolikhet blir det så även 2017. Det är sen gammalt!

Värtans IK – Värtan slutade förra säsongen precis bakom BoIS i tabellen, något man var långt ifrån nöjda med. Första mötet mot BoIS slutade 1-1 och den sista matchen slutade men klara 4-0 till Värtan i en match där BoIS skulle behövt årets största ”skämskudde”. Enligt egen utsago spelade Värtan ”seriens finaste fotboll” förra säsongen och denna säsong ska man setill att den bär hela vägen till toppen!